SZC logo

Ózdi Szakképzési Centrum

OM kód: 203046/005 | Ózd, Petőfi S. út. 20.

Intézmény logo

Ózdi SZC Bródy Imre Technikum

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2024. ápr. 17.


Igazgató

    II. Bródy Kadét Sportnap

    Iskolánkban, 2024.04.12-én a Honvédelmi Sportszövetséghez benyújtott sikeres pályázat eredményeképpen ismét megrendeztük a II. Bródy Kadét Sportnapot. Az esemény helyszínének a természetközeli környezetben található Vitkó Lovastanyát választottuk. A helyszín megközelítése egy rövid gyalogtúra keretében történt. A bemelegítést követően sor került egy minden résztvevőt megmozgató, „katonás” reggeli tornára is. Öröm volt látni a sok aktívan bekapcsolódó fiatalt.

    II. Bródy Kadét Sportnap

    Iskolánkban, 2024.04.12-én a Honvédelmi Sportszövetséghez benyújtott sikeres pályázat eredményeképpen ismét megrendeztük a II. Bródy Kadét Sportnapot.

    Az esemény helyszínének a természetközeli környezetben található Vitkó Lovastanyát választottuk. A helyszín megközelítése egy rövid gyalogtúra keretében történt. A bemelegítést követően sor került egy minden résztvevőt megmozgató, „katonás” reggeli tornára is. Öröm volt látni a sok aktívan bekapcsolódó fiatalt.

    A sportot központba helyező izgalmas eseménynapon iskolai osztályaink és a meghívott vendégdiákok 6-6 fős csapatai versenyeztek, próbára téve egy kiépített akadálypályán gyorsaságukat és ügyességüket.

    Emellett egyéni versenyszámként zajlott az Airsoft-lövészet a Bródy mesterlövésze cím elnyerésért. Továbbá szkander-, „labdazsonglőr” (dekázó)-, hullahopp- és ugrálókötél bajnokokat is választottunk.

    Diákjaink ezen kívül még számos látványos katonai bemutató részesei is lehettek: túlélési ismeretek, harctéri elsősegélynyújtás gyakorlata, önvédelmi bemutató, modernkori és hagyományőrző fegyverbemutató.

    A győztes csapat — a 10. AB osztályból — elnyerte a Bródy-Kadét vándorkupát, és minden dobogós helyezett csapattag érmet és oklevelet, valamint egyéb tárgynyereményt kapott. Ugyancsak jutalmaztuk a lövészverseny első három helyezettjét.

    Az eredményhirdetést követően közös ebédet biztosítottunk a megfáradt „harcosoknak”.

    Az sportnap kapcsán ezúton szeretnénk kifejezni köszönetünket a 10. Területvédelmi Zászlóalj hivatásos és tartalékos katonáinak és a Kadét-program nevelési referensének, akik szakértelmükkel, haditechnikai eszközeikkel hozzájárultak a program színvonalához, és emellett mindvégig segítették a versenyfeladatok biztonságos lebonyolítását.

    GALÉRIA

    kadet_24

    airsoft_1.jpg

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    I. Bródy Szavalóverseny

    I. Bródy Szavalóverseny

    Az irodalom szeretetére és az olvasóvá nevelés mellett a szavalóversenyünk céljai között szerepelt, hogy iskolánkat jobban megismerjék a tanulók. A II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda, a Bolyky Tamás Általános Iskola, a Borsodbótai Körzeti Általános Iskola, a Szent György Katolikus Általános Iskola és Óvoda, valamint a Vasvár Úti Általános Iskola tanulói, összesen 21 fő, neveztek a versenyre.  A diákoknak egy József Attila költeményt és egy szabadon választott verset kellett előadniuk.

    2024. máj. 15.


    rendszergazda

    RENDKÍVÜLI FELVÉTELI ELJÁRÁS

    RENDKÍVÜLI FELVÉTELI ELJÁRÁS

    RENDKÍVÜLI FELVÉTELI ELJÁRÁS

    2024. máj. 13.


    Igazgató

    Vármegyei értékőrzők

    Vármegyei értékőrzők

    2024. április 29-én sor került a „Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Értékőrzők” elnevezésű vetélkedő-sorozat döntőjére, amelynek méltó helyszínt nyújtott Miskolcon a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyeházának Díszterme. Két sikeres online fordulót követően a Bródy 2 csapata is képviselhette iskolánkat és egyben Ózd városát a vármegyei döntőben.

    2024. máj. 3.


    rendszergazda


    Partnereink

    SZC logo

    Ózdi Szakképzési Centrum


    Ózdi SZC Bródy Imre Technikum

    Ózd, Petőfi S. út. 20.

    Telefon: +3648572067

    E-mail: titkarsag@brody-ozd.edu.hu

    OM azonosító: 203046/005


    2024Ózdi SZC Bródy Imre Technikum